#1 Feb. 5, 2012 19:11:49

skawi
Registered: 2011-02-21
Profile   Send e-mail  

nie było mnie tu ....

jak w temacie, przypomniałem sobie o istnieniu szacownej inicjatywy stopquadom.pl ostatnio i postanowiłem poczytać i popatrzeć co słychać.
Cóż nic ciekawego z przykrością muszę stwierdzić ;-(.
Jedna strona pluje na drugą, i zero kompromisów.
Byle do wiosny, i do zobaczenia w lesie !

pozdrawiam
Jacek Skawiński

#2 Feb. 6, 2012 09:01:54

UnrealGoD
From: W terenie
Registered: 2011-09-20
Profile   Send e-mail  

nie było mnie tu ....

No niestety. Jedna strona żadnych kompromistów nie chce a druga, z braku jakiejkolwiek legalnej alternatywy skazana jest na balansowanie na granicy prawa, wyszukiwanie kruczków i obchodzenie przepisów.

#3 Feb. 17, 2012 16:50:15

void
Registered: 2010-01-13
Profile   Send e-mail  

nie było mnie tu ....

Cytat z
http://www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2059&NrSection=1&NrArticle=220774&IdTag=18

- W ubiegłym roku na terenie Nadleśnictwa Solec Kujawski quadowcy rozjeździli cenne wydmy śródlądowe - zdradza Mateusz Stopiński. - Leśnicy próbowali spotkać się z nimi po to, by wyznaczyć legalne miejsca jazd. Zabrakło jednak zainteresowania.

#4 Feb. 19, 2012 16:05:42

UnrealGoD
From: W terenie
Registered: 2011-09-20
Profile   Send e-mail  

nie było mnie tu ....

Jak znam życie i prawne możliwości to wyglądało to analogicznie do stwierdzenia "Zamkniemy szlak turystyczny na giewont, ale w zamian wytyczymy nowy w koło DG Granit!". I dziwo wielkie że nie było zainteresowania...

Czy może jakaś bardziej turystyczna była ta proponowana, przez leśników, legalna trasa? Bo może jednak się mylę i chcieli na prawdę coś ciekawego zaproponować a nie nędzne popłuczyny i jazdę w kółeczko?

Board footer

Moderator control