0
turystapieszy
najpierw gość imputuje mi, że ucierpiałem od legalnych prac
turystapieszy
Ale wreszcie o mało co przyznałeś, że także offroad generuje hałas.
turystapieszy
Ile razy offroadowcy jadący przez las zadają sobie trud ustalenia co właściciel terenu myśli o ich zabawach ?
0
UnrealGoD
turystapieszy
najpierw gość imputuje mi, że ucierpiałem od legalnych prac
Naucz się czytać najpierw.
Nigdzie nie napisałem ucierpiałeś od tego czy innego hałasu. Chciałem żebyś wskazał różnicę między hałasem piły mechanicznej czy ciągnika zrywkowego a hałasem quada czy samochodu terenowego.
turystapieszy
Ale wreszcie o mało co przyznałeś, że także offroad generuje hałas.
Jak już ustaliliśmy wspólnie (w zablokowanym później temacie) prawo precyzuje co to jest hałas - są to fale dźwiękowe o konkretnych częstotliwościach. Nikt natomiast nie był w stanie znaleźć sprecyzowania o jakie natężenie tych fal chodzi. Zakresy częstotliwości które zaliczają się do "hałasu" obejmują także ludzką mowę czy dźwięki wydawane przez zwierzęta.
turystapieszy
Ile razy offroadowcy jadący przez las zadają sobie trud ustalenia co właściciel terenu myśli o ich zabawach ?
Ja się zastanawiam. Po prywatnym nie jeżdżę, chyba że zaprosi mnie właściciel. A publiczne jest albo wspólne (czyli i moje) albo niczyje, więc nie ma się nawet kogo zapytać.
0
turystapieszy
Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak różnica między złem koniecznym a złem niepotrzebnym i niekoniecznym ? Pewnie słyszałeś, tylko że jest to dla ciebie tzw. prawda niewygodna...
0
UnrealGoD
turystapieszy
Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak różnica między złem koniecznym a złem niepotrzebnym i niekoniecznym ? Pewnie słyszałeś, tylko że jest to dla ciebie tzw. prawda niewygodna...
Słyszałem o takim podziale na różne zła. I jest on śmieszny, bo wynika z niego że jest jakieś "dobre zło". A z prawdą to nie ma totalnie nic wspólnego.
0
turystapieszy
To może zrobimy tak: zrezygnujesz z offroadu (zło) i zaczniesz walczyć z pracami gospodarczymi w lasach (też zło).
0
UnrealGoD
turystapieszy
To może zrobimy tak: zrezygnujesz z offroadu (zło) i zaczniesz walczyć z pracami gospodarczymi w lasach (też zło).
Ja wolę zrobić tak: Du puki zarządca państwowego lasu będzie ciągle go rozjeżdżał i karczował (zło <dla przyrody>) to nie będę mi zabraniał jeździć po tych już rozjechanych obszarach (zło <dla ekologów>).
0
0
UnrealGoD
Po moim degradowaniu nie zostają żadne ślady, więc jestem skłonny się z takimi zniszczeniami pogodzić...
0
turystapieszy
przyrodnicy twierdzą inaczej...
0